Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. oktoober 2022

Uuri, kas pärid koos varaga ka laenu

Peale lähedase kaotust pärivad sugulased lisaks inimese varale ka tema võlad ning laenud. Enne päranduse vastuvõtmist vii end kurssi, mida pärand sisaldab ning kas see katab ka kaasnevad kohustused, selgitab Luminori eraisikute panganduse juht Tanel Rebane.
Foto: Liis Treimann

„Tihtipeale tuleb inimestele paraku üllatuseks, et koos päritava varaga, olgu selleks siis lahkunu eluase, raha ja muud isiklikud asjad, saadakse endale ka tema kohustused ehk võlad ja laenud,“ tõdeb ta. „Seetõttu tasub kohustustest, sealhulgas laenudest, oma pere keskis juba varakult rääkida, et ootamatuste korral ei seisaks teised pereliikmed silmitsi halva üllatusega.“

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474