Autor: kinnisvarauudised.ee • 14. oktoober 2022

Luminor: kinnisvara hind lähiajal mõnevõrra langeb

Inflatsiooni mõjul vähenenud inimeste maksevõimekus ja keeruline seis majanduses võivad lähikuudel kinnisvara hinda ning tehingute arvu mõnevõrra langetada, prognoosib Luminori eraisikute panganduse juht Tanel Rebane.
Luminor näeb, et inimeste maksevõimekus on kannatada saanud.
Foto: Liis Treimann

Kui juulis vähenesid kinnisvara ostu-müügitehingud koguni 17%, siis augustis oli taas näha müügipakkumiste hulga tõusu. Luminori eraisikute panganduse juhi Tanel Rebase sõnul on müügipakkumiste arvu kasvu põhjus eelkõige selles, et müügitsükkel on läinud oluliselt pikemaks. „Inimesed ei soovi kohe kõike osta, vaid mõtlevad pikemalt ja põhjalikult järele,“ selgitas ta.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474