Autor: kinnisvarauudised.ee • 21. detsember 2022

Kallinev eluasemelaen ja paisuvad hinnad toovad vaesumise

Ülikiire hinnatõus on keskmise palga saaja võimet säästa ja teha muid kulutusi peale hädavajalike vähendanud pea kaks korda, tõdeb Luminori peaökonomist Lenno Uusküla oma arvutuse põhjal.
Luminori peaökonomist Lenno Uusküla (Foto: Luminor)

Palgad on Eestis aastaga kasvanud pea üheksa protsenti, kuid hinnad samal ajal enam kui 21 protsenti ning kahe aastaga enam kui 32 protsenti. Reaalne, hinnatõusuga kohandatud sissetulek on kahanenud 2018. aasta alguse tasemele. Samal ajal on 6-kuu euribor tõusnud nullist kiirelt 2,6 protsendile, mis tähendab kodulaenumaksete suurenemist. Mida see keskmise palgateenija jaoks tähendab?

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474