Autor: kinnisvarauudised.ee • 3. juuli 2023

Mida on vaja kinnisvarasektoris, et saavutada 2030. ja 2050. aasta eesmärgid?

Kinnisvara on maailma tähtsaim varakamber. See on väärtuslikum kui kõik maailma aktsiad ja võlakirjad kokku ning peaaegu neli korda väärtuslikum, kui maailma SKP. Mida lähemale ESG tähtajad tulevad, seda olulisemaks muutub iga üksik protsent lisaefektiivsust, kirjutab R8Technologiesi juhatuse liige Imre-Gustav Vellamaa.
R8Technologiesi juhatuse liige Imre-Gustav Vellamaa märgib, et kõige rohelisem energia on energia, mida ei ole kunagi toodetud ega tarbitud (Foto: Erakogu).

Kinnisvara on pikaajaline majandusharu. Ma ei läheks tagasi liiga kaugesse ajalukku (kasutage Wikipedias märksõna „oldest known surviving buildings"), kuid tänapäeval on kinnisvaraprojektide rahalise tasuvuse arvutused tüüpilised ca 15-20 aastaks. Kinnisvaraomanike ja -operaatorite jaoks tähendab see ka seda, et mis tahes lühiajalisi turukõikumisi (sh Covid-19 2021-2022, Euroopa energiakriis 2022, kõrge inflatsioon 2022..., kasvavad intressimäärad 2023... jne) tuleb alati arvestada kui äritegevuse loomulikku osa. Neid kõikumisi tuleb tõsiselt võtta (muidu võib teie laev kiiresti uppuda), kuid suur laev ei muuda oma põhikurssi nende "ajutiste väljakutsete" tõttu. Seega on küsimus – kas üldse ja millised on reeglite muutjad kinnisvaras? Kas – jah, kindlasti on! Selles artiklis on peamine rõhk ilmselt kõige aktuaalsemal neist - ESG.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474