Autor: Jana Saarkoppel • 15. november 2023

Toompark eluasemeturu tulevikust: mingit kiiret rallit ei ole küll põhjust oodata

Me oleme nullis euriboriga ja paariprotsendise intressimääraga ikka väga ära harjunud - sellist madalat intressimäära on meil olnud väga pikalt. Uus harjumine muutunud keskkonnaga on väga oluline märksõna, märkis kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark.
Kinnisvaraanalüütik Tõnu Toompark märgib kinnisvaraturu kohta, et kuskil mingit reipust ja hurraaga pealelendamist ei ole.
Foto: Liis Treimann

"Intressimäära tõus, mis meil on aset leidnud, on kogu majanduskeskkonda ümberkujundamas. Me oleme nullis euriboriga ja paariprotsendise intressimääraga ikka väga ära harjunud, sellist madalat intressimäära on meil olnud väga pikalt. Uus harjumine muutunud keskkonnaga on väga oluline märksõna. Kinnisvarainvesteerimine on väga intressimäära tundlik - siin hammasrattad ragistavad rohkesti, enne kui nad koos tööle hakkavad, üksteise külge ärahaagivad. Kinnisvaraarendus on vähem intressimääratundlik, elamispidade ostmine aga on intressimääratundlik," arutles ta Äripäeva raadiosaates.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474