Autor: Meelis Šokman • 5. veebruar 2024

Rohelisest üürilepingust saab uus normaalsus

Tänased väljaminekud kulukamatele ehitusmaterjalidele ja -võtetele, pingutused elektri- ja veetarbimise ning eeskujuliku jäätmekäitluse osas ei too koheselt käegakatsutavaid tulemusi, kirjutab Green Formula Capitali juht Meelis Šokman.
Green Formula Capitali juht Meelis Šokman märgib, et rohelised üürilepingud toovad olulise muutuse kinnisvarasuhte olemusse (Foto: Green Formula Capital/Summus Capital).

Traditsioonilise laenu ja liisingu kõrval on kanda kinnitamas rohelaenud ja -liisingud, mille eesmärk on üsna selge: energiatõhusama elamise või elektriauto soetamise soodustamine. Kui mõisted „rohelaen“ ja „roheline liising“ on juba võrdlemisi levinud, siis „roheline üürileping“ on paljude jaoks uus kontseptsioon. Samas võib eeldada, et tulevikus on see normaalsus.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474