Autor: kinnisvarauudised.ee • 6. veebruar 2024

Servituudi ja kasutusõiguse seadmine toob täiendava protseduuri

Veebruaris jõustusid maakatastriseaduse, kinnistusraamatuseaduse ja tõestamisseaduse muudatused, millega seoses lisandus täiendav protseduur servituudi või kasutusõiguse seadmisel, kui on vajalik määrata maatüki kasutusala.
Notarite Koja esimees Merle Saar-Johanson.
Foto: Andras Kralla

„Enne lepingu sõlmimist peavad lepinguosalised määrama õigusega seotud maatüki kasutusala maakatastri piiratud asjaõiguste ruumiandmete infosüsteemi rakenduses (PARI). Servituudi või kasutusõiguse ala tuleb kanda kaardile, kasutades selleks rakenduse joonistusvahendeid. Näiteks tee või muu servituudi ala määrates tekib ruumiandmete tunnus, mis tuleb enne lepingu sõlmimist edastada notarile,“ selgitas Notarite Koja esimees Merle Saar-Johanson.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474