Autor: Indrek Alliksaar • 7. juuni 2024

Ehitajale on pea igasugune töö parem, kui töö puudumine

Tellijate vaatenurgast on olukord hinnaläbirääkimisteks soodne, kuid teisalt muutuvad mitmed muud kriteeriumid ehitaja valimisel senisest tähtsamaks, kirjutab KPMG audititeenuste juht Indrek Alliksaar Infopanga Ehituse- ja arendusettevõtete konkurentsirapotis.
KPMG audititeenuste juht Indrek Alliksaar märgib, et ettevõtjad ei usu ehitusmahtude kiiresse taastumisse.
Foto: Raul Mee

Ehitus- ja arendustegevus kahanes 2024. aasta esimeses kvartalis 2023. aastaga võrreldes sarnases tempos. Sektori esimese kvartali koondkäive langes vaatamata madalale võrdlusbaasile aastatagusega võrreldes 7%. Samas tuleb andmete võrdlemises silmas pidada, et kvartaalsed ettevõtjate tuludel põhinevad raportid peegeldavad müügimahte, mitte ehitusmahte ning ei anna infot ehitajate ja arendajate laojääkide dünaamika kohta.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474