Autor: Maria Freimann • 14. juuni 2024

Kuidas aitab AI kinnisvaras ESG nõudeid täita

Inimkonnana seisame silmitsi radikaalsete ühiskondlike muutustega, mis ootavad meid lähiaastatel, kus tööviisid kõigis sektorites muutuvad põhjalikult, kirjutab Rohetiigri „Ehituse teekaart 2040“ kaasautor ning kinnisvara- ja juhtimisteenuste platvormi WHAT IF asutaja Maria Freimann.
ESG aruandlust on seni mõistetud sageli valesti kui iga-aastast aruannet. Tegelikkus on aga palju keerulisem, märgib Rohetiigri „Ehituse teekaart 2040“ kaasautor ning kinnisvara- ja juhtimisteenuste platvormi WHAT IF asutaja Maria Freimann.
Foto: Cärol Liis Metsla

Möönan ESG nõuete täitmise tänast keerukust, ent ei näe suures pildis põhjust karta – oleme praeguste tehnoloogiliste läbimurrete abil suutelised looma lähiaastatel rohkem väärtust kiiremini kui kunagi varem. AI on võtmetähtsusega komponent, mis võimaldab täita ESG aruandlust ja nõudeid, suurendada aruandluse täpsust ning vältida võimalikke tööjõu lisakulusid. Siiski puudub sel teemal piisav diskussioon ja praktiline arutelu.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474