Autor: kinnisvarauudised.ee • 29. august 2019

Vaata videost, kuidas hakkab välja nägema TalTechi uus õppehoone

Tallinna Tehnikaülikooli uus teadus- ja õppehoone sai nurgakivi. Mustamäel Mäepeale 3 asuva liginullenergia tasemel energiatõhusa õppehoone teeb eriliseks puidu laialdane kasutamine nii konstruktsioonis kui ka viimistlusmaterjalina. Hoone valmib 2020. kevadel, kuid juba täna saab hoone väljanägemist ja paiknemist näha video vahendusel.
TalTechi professorid Jarek Kurnitski ja Targo Kalamees nurgakiviürituse

„Kuigi TalTechi linnakus on suuruselt oluliselt võimsamaid hooneid, on antud hoonekompleksi ehitamine hea insenertehniline väljakutse, kuivõrd puitkonstruktsiooniga maja saab olema liginullenergiahoone. Mäepealse 3 aadressile kerkib Eesti ehitushariduse tipptasemel kompetentsikeskus, mida ehitatakse energiatõhususe viimase malli järgi ning kus hakkavad õppima ja erialaseid katsetusi tegema tulevased spetsialistid, kelle käe all valmivad tulevikus uue generatsiooni keskkonnasõbralikumad ja energiatõhusamad ehitised,“ sõnas nurgakivi panekul Nordecon ASi juhatuse esimees Gerd Müller.

Hoones hakkavad paiknema mitmed TalTechi ehitusvaldkonna teadus- ja õppelaborid: ehituskonstruktsioonide, geotehnika, teede ja liikluse, ehitusfüüsika, ventilatsiooni ja sisekliima ning vee kvaliteedi laborid.

Mäepealse 3 õppehoonel on kolm maapealset ja üks maa-alune korrus, ehitise hoovipoolne osa on liigendatud ühekorruselisena. Kinnistule ehitatakse parkla ja kergliiklustee koos välisvalgustusega. Hoone ette ja sisehoovi on kavandatud massiivsest liimpuidust istepingid – eesmärgiga eksponeerida liimpuitu kui väärikat ehitusmaterjali avalikus ruumis. Siseruumide märksõnadeks on puit, orgaanilisus, läbipaistvus.

Mäepealse 3 teadus- ja õppehoone rekonstrueerimis- ja laiendustööde maksumus on 5,688 miljonit eurot, hinnale lisandub käibemaks, ehitust kaasrahastab Euroopa Regionaalarengu Fond.

Ettekujutuse, kuidas hakkab õppehoone välja nägema, saad videost. Autor Raido Puust.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474