18. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarainvestori uus nägu

Foto: Scandium Kinnisvara
Vanasse paneelmajja korteri ostmine, korda kõpitsemine, väljaüürimine ja 24/7 üürniku käsutuses olemine on jäänud minevikku. Tulnud on uus kinnisvarainvestorite põlvkond, kes hindab mugavust ja vabadust, kirjutab Scandium Kinnisvara tegevjuht Maido Lüiste.

Tänane kinnisvarainvestor ei tööta põhikohaga kinnisvaras. Ta on noor ja ettevõtlik ning ootab kinnisvaralt mõistliku marginaaliga passiivset sissetulekut. Meedias on teda nimetatud lumehelbekeseks, kes ei mõista seina värvida ja tapeeti seina panna. Tegelikkuses on tegu oma valdkonna spetsialistiga, kes usub, et seina värvib kõige paremini maaler ja lekkivat segistit parandab torumees.  Ning mis peamine – ta teab, et see on ka majanduslikult mõistlikum, kiirem ja parema tulemusega.

Tänane kinnisvarainvestor soetab üürikorteri majja, mille arendamisel on tema huvidega arvestatud. Selles majas lähevad elektri- ja veenäidud automaatselt tarnijale, kommunaalkulud on tänu kasutatud materjalidele ja tehnoloogiale madalad ning loodud on lisandväärtus, mis objekti teistest eristab. Olgu selleks elanike käsutuses olev ühine pesumasinaruum, jõusaal või maja terviklik kontseptsioon, mis tulevasi üürnikke kõnetab. Korteri hea asukoht, selle funktsionaalsus ja kompaktne suurus on hügieenifaktorid, ilma milleta pole mõtet investeeringut excelis katsetadagi.

Ka üürnike leidmine ja haldamine jääb üha sagedamini oma ala professionaalidele, sest muidu ei jääks aega perele ja sõpradele ning mis kõige tähtsam – uute investeerimisvõimaluste leidmisele ja analüüsimisele. Kinnisvarainvestorite lemmiktööriist peaks olema ja õnneks ühe enam ka on ikka Excel ja mitte mutrivõti või pahtlilabidas!

Autor: Maido Lüiste, Scandium Kinnisvara tegevjuht

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474