18. juuli 2018

Kinnisvarainvestori uus nägu

Autor: Scandium Kinnisvara

Vanasse paneelmajja korteri ostmine, korda kõpitsemine, väljaüürimine ja 24/7 üürniku käsutuses olemine on jäänud minevikku. Tulnud on uus kinnisvarainvestorite põlvkond, kes hindab mugavust ja vabadust, kirjutab Scandium Kinnisvara tegevjuht Maido Lüiste.

Tänane kinnisvarainvestor ei tööta põhikohaga kinnisvaras. Ta on noor ja ettevõtlik ning ootab kinnisvaralt mõistliku marginaaliga passiivset sissetulekut. Meedias on teda nimetatud lumehelbekeseks, kes ei mõista seina värvida ja tapeeti seina panna. Tegelikkuses on tegu oma valdkonna spetsialistiga, kes usub, et seina värvib kõige paremini maaler ja lekkivat segistit parandab torumees.  Ning mis peamine – ta teab, et see on ka majanduslikult mõistlikum, kiirem ja parema tulemusega.

Tänane kinnisvarainvestor soetab üürikorteri majja, mille arendamisel on tema huvidega arvestatud. Selles majas lähevad elektri- ja veenäidud automaatselt tarnijale, kommunaalkulud on tänu kasutatud materjalidele ja tehnoloogiale madalad ning loodud on lisandväärtus, mis objekti teistest eristab. Olgu selleks elanike käsutuses olev ühine pesumasinaruum, jõusaal või maja terviklik kontseptsioon, mis tulevasi üürnikke kõnetab. Korteri hea asukoht, selle funktsionaalsus ja kompaktne suurus on hügieenifaktorid, ilma milleta pole mõtet investeeringut excelis katsetadagi.

Ka üürnike leidmine ja haldamine jääb üha sagedamini oma ala professionaalidele, sest muidu ei jääks aega perele ja sõpradele ning mis kõige tähtsam – uute investeerimisvõimaluste leidmisele ja analüüsimisele. Kinnisvarainvestorite lemmiktööriist peaks olema ja õnneks ühe enam ka on ikka Excel ja mitte mutrivõti või pahtlilabidas!

Autor: Maido Lüiste, Scandium Kinnisvara tegevjuht

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806