Autor: Heiki Pant, EASi ekspordinõunik Londonis • 7. detsember 2021

Kliimakonverents tõi valusalt esile Suurbritannia nigelate küttesüsteemidega majad

Novembris Glasgows lõppenud ÜRO 26. kliimakonverentsi COP26 taustal on üha teravamalt esile kerkimas Suurbritannia enda ökoloogiline jalajälg peamiselt vanade majade küttekadude kontekstis. Varem kõrge hinna tõttu kõrvale lükatud Eesti majatootjate toodangul on avanemas uued ärivõimalused tänu põhjalikult läbimõeldud energiasäästulahendustele, kirjutab EASi uudiskirjas ekspordinõunik Londonis Heiki Pant.
Maailma ühe kalleima hinnaga kinnisvara pahupooleks on olematu ventilatsioon, väga nõrk soojapidavus ning kõikjal kutsumata külalistena ringisibavad hiired.
Foto: Heiki Pant

Eesti majatootjad on oma toodangu puhul alati pööranud palju tähelepanu majasisesele õhukvaliteedile, ventilatsioonile ja soojapidavusele. Seepärast on nende toodang osutunud ka keskmisest hinnatasemest kallimaks, mistõttu on läbirääkimised Briti ja ka Iiri kinnisvaraarendajatega takerdunud vaidlustesse hinna üle.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474