6. juuni 2014
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

CM: Kaugloetavate seadmetega igakuised vee- ja soojakaod olematud

Paljud korteriühistud seisavad iga kuu alguses probleemi ees, et kuidas koguda õigeaegselt kokku elanike veenäidud ja võidelda tekkivate veekadudega. Probleemi lahendus on tegelikult lihtne: kaugloetavate veearvestite paigaldamine.

kaugloetavad veearvestid.

Kaugloetavate veearvestite paigaldamisel ei ole elanikel enam vaja veenäitu edastada, vaid need kogutakse kokku tsentraalselt arvuti abil. Kõikides majades, kus kaugloetavad veearvestid on juba paigaldatud, on veekaod vähenenud miinimumini ja maja teenindaval personalil jääb töövaeva palju vähemaks.

Teine kiiresti populaarsust koguv toode on radiaatori külge paigaldatav kaugloetav küttekulu arvesti ehk allokaator. Erinevatel inimestel on erinev soojavajadus: mõnel inimesel on palav kui toas on üle 18 kraadi sooja, teine inimene vajab mugavustunde saavutamiseks 22 kraadise temperatuuriga tuba.

radiaatorile termostaadid ning küttekuluarvestid,“ rääkis Kurm. „Termostaat tagab toas soovitud temperatuuri ja küttekulumõõdiku näidu abil saab iga korter küttearve just tema poolt tarbitud sooja eest ning see motiveerib inimesi säästma ja vähendab oluliselt küttearveid. Samas ei maksa karta, et kuskil korteris küte üldse kinni keeratakse, sest tänapäevased termostaatid ei lase toatemperatuuri alla 17-18 kraadi langeda.“

Küttemõõdikute andmed kogutakse samuti iga kuu alguses tsentraalselt arvuti abil kokku ja edastatakse korteriühistu või haldusfirma raamatupidajale.

Kaugloetavate veearvestite- ja individuaalse küttekulu mõõdikute müügi, paigalduse ja arvestusteenusega tegelev Alfahaldus OÜ pakub augusti lõpuni sõlmitud lepingutele 6 kuud arvestusteenust TASUTA.

Küsige julgesti lisainfot ja teeme teile hea pakkumise!

Alfahaldus OÜ

Tulika 19 (A-korpus, 2 korrus), Tallinn

Tel: 6 700 311, 55 535 331

E-post: [email protected]

www.alfahaldus.ee

Autor: haldusuudised.ee toimetus

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474