18. september 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru Vangla sai nurgakivi

Jõhvis pandi pidulikult paika uue 1,2 miljardit krooni maksva Viru Vangla nurgakivi.

Ürituse avas justiitsminister Rein Lang, lisaks võtsid sõna Siseministeeriumi kantsler Märt Kraft, Riigi Kinnisvara AS-i juhatuse esimees Jaak Saarniit, Ida-Virumaa maavanem Ago Silde, AS Merko Ehitus juhatuse esimees Tõnu Toomik ning Viru Vangla direktor Edvard Remsel. Seejärel asetati paika uue vangla nurgakivi.

Justiitsminister Rein Langi sõnul on suurepärane, et valmib uus kambertüüpi vangla, mis on lisaks karistusasutusele samas ka korrektsiooniasutus. "Taolist tüüpi vangla eesmärgiks on ikkagi see, et karistuse ära kandnud inimesed ei paneks vabaduses toime uusi kuritegusid," lisas Lang.

Riigi Kinnisvara AS-i juhtimisel alustati Viru vangla ehitustööde ettevalmistusega Jõhvis 2005. aastal ning vangla valmib 2008. aastal. Vangla koos seda ümbritseva alaga võtab enda alla 16 hektarit ning seda hakatakse valvama peamiselt vanglapiiretele paigutatava elektroonilise valve abil.

Vanglasüsteemi tekib juurde 1000 kambrikohta koos kõige juurdekuuluvaga (kool, sotsiaaltöö ruumid, kirik, töökojad jm). Tänu sellele saab likvideerida 1000 kohta vanglabarakkides. Viru Vanglast saab esimene vangla, mis ühendab endas vangla ja arestimaja

Vangla toob Ida-Virumaale ühtekokku 340 uut töökohta. Vangla kogumaksumus on 1,2 miljardit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474