12 oktoober 2006
Jaga lugu:

Briti finantsrusikad külvavad Eesti kinnisvarasse sadu miljoneid

Eesti astumine Euroopa Liitu on avanud konservatiivsete brittide rahakraanid - nii on Eesti kinnisvaraturule tekkinud kümmekond tõsisemat Briti finantsrusikat, kes külvavad Eesti kinnisvaraturu üle sadade miljonite kroonidega, kirjutab ajakiri Saldo.

Briti firma Churchills omanikud Lee Williams ja Karl Goldthorpe on Pärnumaal ja Viljandimaal lühikese ajaga enda kinnisvaraportfelli priskeks paisutanud ning ostnud kümneid hektareid maad Tahkuranna, Paikuse, Sauga, Halliste ja mitmetes teistes valdades.

"See on fantastiline, et Eesti on Euroopa Liidus," rõõmustab Williams ja lisab hiljem: "Veelgi fantastilisem on aga see, et Eestis pole veel euro käibele tulnud!" 22 aastat kinnisvaraäris tegutsenud Williams meenutab külmavärinatega Hispaanias pärast euro tulekut toimunut: "Kinnisvara hinnad tõusid sisuliselt üleöö 40-50 protsenti!"Meeste plaan on osta maatulundusmaad, teha detailplaneering ning võimalusel arendada. Tallinna korterite hinnad on nende arvates liiga kallid. Nemad eelistavad püüda väiksemaid kalu, kuid rohkem.Endine tipppoliitik ja Isamaaliidu peasekretär Aimar Altosaar juhib aga briti kinnisvarainvestorite raha koondavat ettevõtet Estonian Property Opportunities Fundi, kes on soetanud kinnistud Lääne - Virumaal.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Enimloetud
Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050eva.kiisler@aripaev.ee
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhituse ja kinnisvara konverentside korraldajaTel: 58 552 554sandra.malvik@aripaev.ee
Kristi Kool
Kristi KoolKinnisvarauudised.ee toimetajaTel: 53 003 098kristi.kool@aripaev.ee
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806rivo.habakuk@aripaev.ee