18. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Jõhvi spordi- ja algkoolihoone ehitamine maksab 100 miljonit

Jõhvi gümnaasiumi juurdeehitistena kavandatavad spordi- ja algkoolihoone lähevad kokku maksma veidi üle saja miljoni krooni ning vald hakkab ruume 30 aasta jooksul ehitajalt üürima, kirjutas Põhjarannik.

Riigi Kinnisvara AS (RKAS) ehitab oma rahaga Jõhvi gümnaasiumile kaks juurdeehitist - ühele poole spordi- ning teisele algkoolihoone. Selleks korraldab RKAS ise riigihanke, leiab ehitaja ning maksab talle. Kui hooned valmivad, on vald kohustatud nendes hoonetes üürnikuks hakkama, makstes 32 aasta jooksul igal aastal tagasi summa, mis kätkeb endas ehituskulu, intressi ning jooksvaid kulusid.

Volikogu esimehe Vallo Reimaa sõnul tegi RKAS omapoolse koostööpakkumise, mida volikogu nüüd arutama peab. Praegune skeem on tingitud sellest, et vald ise korraga nii suurt pangalaenu võtta ei saa. Sama rahastamisskeemi kasutas Jõhvi aasta tagasi valminud kontserdimaja puhul - siis tehti leping ehitusfirmaga, kes oma kuludega hoone püstitas.

Reimaa sõnul annab aga koostöö RKASiga kindlama tunde, et riik toetab ka omalt poolt hoonete rajamist. "Näiteks on Viru pataljon huvitatud koostööst spordihoone osas ning võimalik, et kaitseministeeriumi kaudu toetab riik selle ehitamist," sõnas volikogu esimees. Ta avaldas lootust, et kui vajalikud otsused peatselt langetatakse, võib ehitus järgmisel aastal alata ning juba 2008. aasta septembrist võib õppe- ja treeningutöö uutes hoonetes pihta hakata.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474