25. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kruuda ehitaks Kalevi staadionile elamu

Spordiselts Kalev on teinud pakkumise neljale ettevõttele, kutsudes neid staadionisse investeerima nii, et sportimise kõrval jätkuks ruumi ka kinnisvaraarendusele, kirjutab Eesti Päevaleht.

Üks ettevõte, kellele spordiselts staadionit pakub, on magusameister Kalev. Ettevõtte juhi Oliver Kruuda sõnul on nad teinud ettepaneku, et finantseerivad kinnisvaraarendust ning selts maksaks selle aegamööda neile kinni. Kalevi visiooni kohaselt ehitataks otse ühe tribüüni kohale sammastele astmeline büroohoone ja teise kohale astmeline kortermaja. Hooned oleksid seega ka tribüünile katuseks.

“Ise jõuame katta staadioni jooksvad kulud, aga investeeringuid mitte,” põhjendab seltsi peasekretär Rein-Vello Ojavere investorite otsimist.

Tulu ei looda selts teenida üksnes oma maa väljarentimisest, vaid näiteks ka ettevõtte kasumist või siis kaasatakse investor areeni korrastamisele.

Vastu pakub spordiselts rohkem kui seitsmehektarilist maa-ala praktiliselt südalinnas, sinna sisse mahuvad muidugi ka staadionid, tribüünid jms. “Siin on fantaasiat piisavalt,” märgib Ojavere küsimuse peale, mida sellist investor staadionile rajada võiks, mis talle ka isiklikult kasu tooks.

Ettevõtjate eskiise ootab spordiselts Kalev novembrikuu lõpuni, välja valitakse majandusliku lahenduse parim pakkuja.

Konkursi esmanõudeks on, et staadioni senine tegevus peab säilima – kinnisvaraarendusega seda asendada ei saa. Firmade kavandid peavad lähtuma ka asjaolust, et staadion pole pelgalt sporditegemise paik, vaid seal peetakse ka tantsupidusid.

Konkursi tingimused sätestavad, et staadioni nimes peab säilima Kalev. Ka võimalus, et sinna lisandub tulevikus investeerija nimi sarnaselt näiteks A. Le Coq Arenaga, on täiesti võimalik.

•• Kalevi staadion, tollal küll nimega Komsomoli staadion, valmis 1955. aastal.

•• Istekohti on staadionil rohkem kui 11 000 inimesele.

•• Staadionit kasutavad aktiivselt kergejõustiklased, jalgpallurid ja koolid kehalise kasvatuse tundide läbiviimiseks. Samuti toimuvad seal tantsupeod, perepäevad ja koertevõistlused.

•• Viimase suure investeeringu tegi selts 2004.–2005. aastal, kus harjutus- ja petankiväljakule kulus kokku viis miljonit.

•• Investeeringud välja jättes on staadioni aastaeelarve kaks miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474