27. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Metallivarastel jälle pidu

Kontroll vanaraua kokkuostjate üle on lõdvenenud ja nüüd on metallivarastel jälle pidu, kirjutab Põhjarannik.

Pärast seda, kui viis aastat tagasi jäätmeseaduses tehtud muudatuste ning ka kohalike omavalitsuste õigusaktidega vanaraua kokkuostmisele rangem kord ja nõudmised kehtestati, hakkasid märgatavalt kahanema ka metallivargused. Ka politsei silmis pälvisid metalli kokkuostupunktid tollal erilist tähelepanu.

Nüüd on ilmselt kord lõdvemaks läinud ja ka vargad on vist leiutanud uued viisid, kuidas kehtivatest normidest kõrvale hiilides varastatud metalli edukalt rahaks teha. Seda võimaldavad järeldada teated sellest, kuidas metallivargused taas uue lainena üha enam peavalu on hakanud valmistama. Kanalisatsioonikaevude luugid, liiklusmärgid – rääkimata kaablist – kaovad metallikrattide käe läbi massiliselt. Puuduvate kaevuluukide ja liiklusmärkide tõttu on liiklemine mitmel pool Ida-Virumaal muutunud suisa ohtlikuks.

Võib muidugi jääda lootma selle peale, et ükskord, kui elu Ida-Virumaal muutub jõukamaks ja kellelgi pole vajadust käia "raha teenimas" metallivargana, kaob see probleem iseenesest. Karta on, et see aeg niipea ei saabu ja samuti võib eeldada, et see kontingent inimesi, kes eelistab töölkäimisele varastamist, ei kao ühe põlvkonna jooksul ka kuhugi.

Seega tuleb nii politseil kui seaduseloojatel taas pead kokku panna ja nuputada, kuidas praegustes tingimustes metallivargusi ohjeldada. Ilmselt oleks üks lahendus illegaalsete metallikokkuostjate tõsisem käsilevõtmine, kuid kindlasti pole see ainus võimalus.

Metallivaraste karistamatu laiutamine tähendab ausatele kodanikele suuremaid kulusid ning seab lisariske ka nende elule ja tervisele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474