• 09.11.06, 13:51
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine

Valitsus lubab reisilennukid alla tulistada

Riigikogu sätestas relvastatud jõu kasutamise tsiviilõhusõiduki tekitatud ohu korral, teatas Riigikogu pressiteenistus.
Riigikogu võttis 82 poolthäälega vastu valitsuse algatatud rahuaja riigikaitse seaduse ja riigisaladuse seaduse muutmise seaduse. Rahuaja riigikaitse seadust täiendati uue paragrahviga, mis sätestab tsiviilsõiduki tekitatud ohu korral kaitseväe ja Kaitseliidu relvastatud jõu kasutamise otsustamise ja korra.
Tsiviilõhusõiduki vastu tohib relvastatud jõudu kasutada vaid juhul, kui ühegi teise vahendiga pole võimalik Eesti Vabariigi vastu suunatud relvastatud rünnet ära hoida ja tingimusel, et relvastatud jõu kasutamisega kaasnev kahju on oluliselt väiksem kui ründega võimalik kaasnev kahju.
Riigisaladuse seaduse kohaselt salastatakse valitsuse kehtestatud kaitseväe ja Kaitseliidu relvastatud jõu kasutamise reegleid, mis määratlevad tsiviilsõiduki tekitatava ohu ja sellele ohule reageerimise protseduuri, sisaldav teave 10 aastaks. Seadus jõustub Riigi Teatajas avaldamisele järgneval päeval. Seaduse vastu ei hääletanud ega erapooletuks jäänud keegi.
Autor: Haldusuudised.ee

Seotud lood

  • ST
Sisuturundus
  • 04.09.24, 13:41
Kontsept Arhitektuuribüroo päästis Tartu südames miljööväärtusliku hoone ja andis Peetri tänavale uue hingamise
Kontsept Arhitektuuribüroo poolt projekteeritud korterelamu Tartus Peetri tänav 7 pakub varasema mahajäetud hoone asemel üksnes silmailu. Aastakümneid varjusurmas olnud hoone on saanud uue hingamise, stiilse hoovimaja ja uued elanikud.

Hetkel kuum

Liitu uudiskirjaga

Telli uudiskiri ning saad oma postkasti päeva olulisemad uudised.

Tagasi Kinnisvarauudised esilehele