12. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ligi 300 krooni eest kuus saab suveks interneti iga Eesti metsatalu

Tänu hiinlaste ja eestlaste koostööle saab 300 krooni eest kuus suveks interneti iga Eesti metsatalu.

Täna kirjutasid Hiina firma ZTE Corporation Balti riikide ja Valgevene esinduse juhataja Huang Zheng, sideameti peadirektori asetäitja Priit Soom ja Eesti Energiale kuuluva Televõrgu ASi juhataja Urmas Aiaste alla koostöölepingu, tänu millele saab suveks terve Eesti internetiga kaetud.

"Iga metsatalu Eestimaa nurgas saab nüüd internetiga ühendatud," ütles Aiaste. Internetiühendus hakkab levima tugijaamade kaudu, mida tuleb üle Eesti kokku 21. Teenus on kuumaksuga, tüüpkasutaja keskmiseks andmeside kiiruseks kujuneb 600 kilobitti sekundis.

Televõrgu ASi müügiosakonna juhi Margus Matkuri sõnul saab uue teenuse abil lugeda e-posti, uudiseid ja teha näiteks pangaülekandeid, filmide allalaadimiseks internetist jääb pakutava interneti maht väikeseks. "Musti laike Eestimaa peale ei jää, nii et tõesti kõik saavad interneti," lubas ta.

Urmas Aiaste avaldas täna lootust, et internetiteenuse kasutamiseks vajalike lisaseadmete hind järgmistel aastatel langeb. Täna maksab see seade ligi 100 eurot ehk 1500 krooni, ütles ta.

Teenuse pakkumisega alustatakse 2. juulil kogu Eestis. Võrgu suurim mõnu on Aiaste sõnul mobiilsus. "See tähendab, et saab online-ühenduses olla igal pool ja kõikjal ja sõidu peal, näiteks rongis," lisas ta.

Projekti teine pool puudutab Aiaste sõnul ka Eesti Energiat ja elektrivarustust – sidevõrguga seotakse tema sõnul kõik alajaamad.

ZTE on Hiinas noteeritud Hong Kongi börsil. Tänavu on firma aktsia hind börsil tõusnud 35 protsenti. ZTEs töötab Huang Zhengi sõnul ka kaks Eesti kodanikku. Zheng kutsus täna Televõrgu juhte tutvuma firma peakorteriga Hiinas ja ka nende arenduskeskusega.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474