20. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype: ootame, et kõiki tehnoloogiad kasutatakse meie ründamiseks

Skype'i arendajad näevad äriklientides suurt potentsiaali, samas Skype peab kohanema ka äriklientide nõudmistega.

Skype'i programmi Skype for Business kasutatakse põhiliselt väikestes ärides. Kõikidest Skype'i kasutajatest kasutab seda kokku umbes 30%.

Skype'i mobiili- ja telekomiteenuste asepresident Michael Jackson märkis, et aina rohkem suuri organisatsioone kasutab Skype'i. Samas on suurematel ettevõtetel ka rohkem nõudmisi. Jackson ütles, et Skype'i kohta liigub ringi kaks erinevat juttu: ühe kohaselt on Skype väga turvaline ja teise jutu kohaselt mitte.

"Me ei müü Skype kui turvalist toodet, me ei soovitaks USA ja Venemaa valitsusel Skype'i vahendusel riigisaladusi vahetada. Samas Skype on turvalisem kui näiteks MSN," rääkis Jackson.

Kuigi ettevõtted kasutavad MSNi, mis ei ole nii turvaline. Samas Skype'i ei võeta alati nii kergelt ettevõte kasutusse üle.

"Me oleme huvitatud turvalise tarkvara loomisest, mis on ka visuaalselt huvitav," rääkis Skype'i turvavaldkonna juht Kurt Sauer. "Skype'iga helistavad inimesi rohkem," märkis Sauer kõnede odavuse üle.

Jackson lükkas ümber uudise, et vahepeal levis Skype'is uss-viirus. "Tegu oli sõnumitega, mis tulid Skype'i kasutajale teiselt kasutajalt. Sõnumis oli link, kuhu klikates sattus inimene internetilehele. "Ootame, et kõiki tehnoloogiad kasutatakse meie ründamiseks," nentis Jackson.

Sauer märkis, et on meeldiv et äriinimesed tahavad Skype'i kasutada. "Aasta tagasi suurenes nõudmine Skype'i järgi. Ärid tahtsid, et Skype sobituks nende äri reeglitega. Näiteks panganduses on oma reeglid, Skype'il kui programmil pole selliseid reegleid," rääkis Sauer.

Ettevõtted rääkisid tavaliselt, et neile meeldib Skype 90% ulatuses, aga ettevõtte poliitika põhjustel ei meeldi meile osa Skype'ist. Ettevõtetel aga need 10% erinevad tavaliselt," selgitas Sauer.

Skype'i äriversioon võimaldab tarkvara muutmata lülitada administraatoril vastavalt firmapoliitikale mõned teenused välja.

Võrgu administraatorid saavad valida Skype'i funktsioone vastavalt ettevõtte reeglitele, Skype ei pea kuskil ise sekkuma."Skype 3.0 sisaldab uusi turvalisuse elemente, mis võimaldab administraatoril paremini korraldada seda, kuidas Skype'i mingis ettevõttes kasutatakse. Administraatorid saavad kohaneda vastavalt vajadusele," selgitas Sauer äridele mõeldud Skype'i võimalusi.

Skype'il oli 136 miljonit registreeritud kasutajat selle aasta kolmanda kvartali lõpus, Skype on kasutatav 28 keeles. Kasutajaid on maailma 200 riigis.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474