17. jaanuar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ukraina suurendab Eesti kaudu elektrieksporti ELi

Ukraina ja Eesti peaministrite kohtumisel arutati Ukraina elektriekspordi kasvu Eestisse. Siinse turu kaudu jõuaks Ukraina elekter ka Euroopa Liidu teistesse riikidesse.

Ukraina kavatseb oma elektrieksporti Euroopa Liitu Eesti kaudu suurendada, laiendades sellega energiaalast koostööd liiduga, vahendas Ukraina peaminister Viktor Janukovitši sõnu Bloomberg.

"Meil on võimalus tõsta oma elektritoodangut ja selle eksporti Eestisse ja sealt edasi Euroopasse," ütles Janukovitš Kiievis pressikonverentsil pärast kohtumist peaminister Andrus Ansipiga.

Ukraina tahab Euroopa Liiduga sõlmida tihedamaid energiasidemeid. Põhjust selleks on andnud Venemaa, kes hinnavaidluste pärast eelmise aasta jaanuaris peatas toorgaasi tarned Ukrainasse. Vaidluse tõttu kannatasid tarned ka mujale Euroopasse , sh Ungarisse, Saksamaale ja Itaaliasse.

Nüüd soovib Ukraina oma elektrivõrgustiku Euroopa Liiduga ühendada ja sellega elektriekspordi 10kordistada.

Peaminister Andrus Ansip ütles, et Eesti on oma süsteemi Ukrainaga integreerimisest väga huvitatud. "Ukraina on usaldusväärne partner, samas Venemaa aga kasutab energiat välispoliitilise mõjutusvahendina," lausus Ansip.

Eelmise aasta vaidlus Ukraina ja Venemaa vahel lõppes sellega, et Ukraina nõustus tuhande kuupmeetri gaasi eest maksma keskmiselt 95 dollarit (1146 krooni), võrreldes 230 dollariga (2774 krooniga), mida Venemaa nõudis, ja 50 dollariga (603 krooniga), mida maksti varem.

Sarnase probleemiga seisis selle aasta alguses silmitsi ka Valgevene.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474