16. veebruar 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Savisaare: mul ei ole tuumaenergeetilist kiindumust

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Edgar Savisaar leiab, et roheliste eestkõnelaja Marek Strandberg pöördumine ei ole saadetud täpsel aadressil selgitades, et tal ei ole tuumaenergeetilist kiindumust.

“Esiteks juhin tähelepanu, et praeguses Ignalina tuumajaama projektis on esitanud seisukohti küll erinevad poliitikud, kuid otsust ei ole tehtud isegi asukohamaas Leedus. Seda soovitakse Vilniuses teha vastava seaduse vastuvõtmise kaudu käesoleval kevad-suvel. Mis puudutab Eestit, siis olen jätkuvalt seisukohal, et tuumajaama projektis osalemise küsimus tuleb otsustada rahvahääletusega.

Rohelised väidavad, et nagu oleksin mina salastanud tuumajaama tasuvuse uuringu. Sellest “faktist” lugesin esimest korda roheliste pöördumisest. Ei Eesti Energia ega rohelised ei ole minu poole selle küsimusega pöördunud ning mina ei ole käskinud ka kellelgi vait olla ega materjale kalevi alla panna.

Veelgi enam, olen uuringus olevast teabest ka ise huvitatud ja mulle meeldiks kui Eesti Energia käituks korrektselt seda ministeeriumiga jagades. Seni on eelistatud nendes küsimustes ajada asju pigem otse Stenbocki maja kui majandus- ja kommunikatsiooniministriga.

Olen rohelistele tänulik, et minu tähelepanu nendele teemadele juhtisite ja annan Eesti Energiale edasi soovi, et vastav info avalikustataks. Peale selle sooviksin teada, millel tugineb Rainer Nõlvaku Delfis avaldatud väide: “Eesti Energia seisukoht on vankumatu – majandusminister käsib vait olla.”

Kui pean õigeks rahvahääletusel otsustamist, on loomulik, et inimestel oleks ülevaade erinevatest seisukohtadest ja argumentidest. Seda kõigi energialiikide, nii tuuma- kui ka tuuleenergia osas,” vahendas majandus- ja kommunikatsiooniministeerium Savisaare sõnu.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474