23. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi maa paneb omavalitsuse aususe unustama

Viimsi vald kipub sageli meediasse kahtlase maiguga maatehingutega, kaugemates valdades nii palju korruptsiooni ei märka.

Viimsi on ilmselt üks väheseid valdu Eestis, kus volikogu istungi ajaks täitub vallamaja esine maasturitega. Küllap on neid suuri masinaid vallavolinikel vaja seetõttu, et oma detailplaneeringuta maatulundusmaal ei saa madala autoga veel löögile, kirjutas Äripäev.

Teine variant on muuta endale odavalt soetatud maatulundusmaa väärtuslikumaks elamumaaks. Sellega on Viimsi kohalik võim ka agaralt tegelenud. Kuigi Viimsi vallavanem Urmas Arumäe kirjutas hiljuti Äripäevas, et Viimsi võim maaäriga ei tegele, räägivad volikogu dokumendid teist keelt.

Haapsalust suurema eelarvega Viimsi valla volikogus on kaks komisjoni, kes arutavad detailplaneeringute muutmise üle: Raimo Tanni juhitav maa- ja planeerimiskomisjon ning keskkonnakomisjon, mille esimeheks on Rein Madissoon.

Mõlema mehe isiklikku maad saatis mullu 19. detsembril uue detailplaneeringu algatamise otsus, mis näeb ette sihtotstarbe muutmise maatulundusmaast elamumaaks.

Kõige hiljutisem maatehing puudutab aga 13. märtsi volikogu, kus otsustati algatada detailplaneering Viimsi vallavanema Urmas Arumäe perefirma Concordia maatükil sihtotstarbe muutmiseks. Osa maast muutub elamumaaks, osa sotsiaalmaaks.

Viimsi ehitusküsimustega on eri positsioonidelt tegelenud juba üle kümne aasta abivallavanem Haldo Oravas, kes mingit skeemitamist neis juhtumites ei näe.

Samas tunnistab vallavanem Arumäe, et korruptiivseid tehinguid on Viimsis olnud, kuid mitte tema ajal. "Korruptsioonimaigulised tehingud jäävad eelmiste vallavalitsejate aega," märgib Arumäe e-kirjas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474