30. märts 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Swedbank hoiatab Rootsis kerkivate kinnisvarahindade eest

Rootsi keskpanga muutumatuna püsivad intressimäärad annavad kinnisvarahindadele hoogu juurde, hoiatas Swedbanki kinnisvarabüroo Fastighetsbyrån.

Fastighetsbyråni juhi Per Johnleri sõnul lisab keskpanga otsus jätta baasintressimäär endiselt 3,25%-le justkui õli tulle juba niigi kuumavale kinnisvaraturule, vahendas Rootsi majandusportaal di.se.

"Näeme nüüd tõenäoliselt veelgi suuremat hinnatõusu kui varem," ütles ta. "Muutumatu intress ja jätkuvalt madal pakkumine ning hea majandusseis viivad hinnad ahvatlevates piirkondades veelgi kõrgemale."

Kinnisvarahindadele mõjub ka valitsuse otsus leevendada kodanike maksukoormust. "Kaotatud varamaks ja madalam kinnisvaramaks annavad klientidele rohkem võimalusi maksta kinnisvara eest suuremat hinda," ütles Johnler, kelle sõnul loodab ettevõte käesoleval aastal korraldada 5-10% rohkem tehinguid kui möödunud aastal.

Fastighetsbyrån on Swedbanki tütarettevõte, mis korraldas eelmisel aastal ca 30 000 kinnisvaratehingut.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474