8. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Enamik kristallöödel vahistatutest on varem karistatud

Prokuratuuri andmetel on tänaseks seoses marodööritsemisega Tallinna tänavatel 26.–28. aprillil üle Eesti alustatud 63 kriminaalasja, milles on kokku üle 300 kahtlustatava.

Kahtlustatavatest on 218 isikut varem karistatud kuriteo või väärteo toimepanemise eest. Kokku on nad toime pannud 1470 väärtegu või kuritegu, teatas Riigiprokuratuur.

Vahi all viibib tänase seisuga 54 isikut, neist 48 on varem karistatud kuriteo või väärteo toimepanemise eest. Ühe vahistatu vabastas prokuratuur eile, kuna tema vahi all hoidmine ei olnud enam vajalik.

Kahtlustatavaid on karistusregistri andmete järgi varem karistatud näiteks alkoholiseaduse rikkumise eest kokku 326 korral, liiklusalaste väärtegude eest 452 korral, varguste eest 91 korral, röövimiste eest 18 korral, avaliku korra rikkumise eest 100 korral, avaliku korra raske rikkumise eest 11 korral.

Narkootiliste ja psühhotroopsete ainete ning nende lähteainete seadust on kahtlustavad rikkunud kokku 45 korda. Vahistatutest on 25 isikut Eesti Vabariigi kodanikud, 24 kodakondsuseta isikud, 4 Vene Föderatsiooni kodanikku ja 1 Leedu kodanik.

26.–28. aprilli sündmustega seoses on kriminaalasjad alustatud peamiselt grupiviisilise avaliku korra raske rikkumise osas, hakates vastu avalikku korda kaitsvale isikule.

Kriminaalasju on alustatud ka võimuesindaja solvamise, massilise korratuse organiseerimise, süüteo toimepanemise massilise korratuse ajal, surnu mälestuse teotamise, Eesti Vabariigi iseseisvuse ja sõltumatuse vastu suunatud vägivaldse tegevuse tunnustel ning internetirünnete osas Eesti ametivõimude serverite vastu. Põhja Ringkonnaprokuratuuri menetluses on kriminaalasi tapmise osas.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474