9. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tänavu hukkus esimeses kvartalis ehitusel kaks 42aastast meest

Tööinspektsioon registreeris tänavu esimeses kvartalis tööõnnetusi kõige rohkem tegevusaladest ehituses, kus surma said kaks inimest.

98 õnnetusest 39 olid rasked ja 57 kerged. Hetkel uurib tööinspektsioon kahte surmaga juhtunud õnnetust ehitusel, teatas tööinspektsioon.

42aastane mees hukkus kaevetöödel varingu all Tartus. Töid teostas Water Ser Lõuna-Eesti AS.

Valgamaal kukkus teiselt korruselt alla 42aastane meesterahvas, kes teostas abitöid. Kuna mehel oli probleeme veresuhkruga, ei ole veel selge, kas tegemist oli tööõnnetusega. "Tegemist ei pruugi olla tööterviseohutuse seaduse kohaselt tööõnnetusega. Äkksurmasi, mis ei ole tööga seotud, tuleb ikka ette," kommenteeris tööinspektsiooni avalike suhete nõunik

Tõnu Vare.

Kahe eelmise aasta algusveerandiga võrreldes on just ehituses tööõnnetuste arv märgatavalt kasvanud. Ehitajatega toimunud õnnetused moodustasid kõigi tegevusalade juhtumitest 8,8%.

2004. aasta esimese kvartaliga võrreldes on 15-69aastaste ehituses hõivatute arv möödunud aasta lõpuks suurenenud poolteist korda. See võib olla üks põhjus, miks on ehitajatega juhtunud tööõnnetuste arv suurenenud.

Metallitoodete, masinate ja elektriseadmete tootmises juhtus aasta kolme esimese kuuga 96 tööõnnetust, neist kolmandik olid rasked

Neile kahele tegevusalale järgnes puidutöötlemine ja puittoodete tootmine 92 õnnetusega (raskeid 27). Nimetatud kolme tegevusala tööõnnetused moodustasid peaaegu kolmandiku kõigist tööõnnetustest.

Kümnendik kõigist tööõnnetustest juhtus hulgi- ja jaekaubanduses, mis 2005. aasta alguses oli kõige õnnetusrohkem.

Aastataguse ajaga võrreldes on tööõnnetusi vähemaks jäänud põllumajanduses ja jahinduses, hariduses, toiduainetööstuses ning elektrienergia-, gaasi- ja veevarustuses.

Üldse registreeriti tänavu esimeses kvartalis 870 tööõnnetust - 51 juhtumit rohkem kui eelmisel aastal samas ajavahemikus.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474