11. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tartu väikeettevõte kempleb Arco Vara tütrega

Tartu ehitusfirma omanik väidab, et tegi Tehvandi suusakeskuse rajamisel hulga töid, mille eest tellija, suure Arco Vara tütarfirma Arco Ehituse OÜ jättis lihtsalt maksmata, kirjutas Äripäev.

"Summa ei ole suur, 160 000 krooni, kuid asi on põhimõttes," kinnitas OÜ TMK Projekt ainuomanik Toomas Mölder, kes küll tunnistas, et jäi töödega veidi hätta, kuid mitte omal süül. "Projekteerija ja vaiade lööja ei saanud oma tööga hakkama, ühes kohas oleksime me pidanud näiteks vundamendi kahe meetri kõrgusele õhku valama!"

Mölder rääkis, et talle kuuluv TMK Projekt pidi renoveeritava Tehvandi suusakeskuse lasketiiru aiaga ümbritsema, kuid mitme asjaolu kokkulangemise tõttu jäi osa aiast rajamata. Mölder süüdistas selles valesti koostatud projekti ning halvasti tehtud eeltöid: tegemist oli turbapinnasega ning nõrga eeluuringu ja kehva projekti tõttu ei ulatunud OÜ Mikrovai poolt vundamendi alustalaks mõeldud vaiad läbi turbakihi kõvemale alusele välja aeda kandma mõeldud betoonalused vajusid ümber.

Mölder kaalub kohtu poole pöördumist. Ta heidab Arco Ehitusele ette, et kehva eeltööd teinud firmadele - OÜ-le Taru Projekt ja OÜ-le Mikrovai - maksti kõik kenasti ära, kuid nende kehva töö tõttu kannatanud firmale jäeti maksmata.

Arco Ehitus OÜ projektijuht Leho Vürst oli aga teist meelt: "TMK Projekt OÜ on esitanud meile arveid töde eest, mida nad pole kas üldse teinud või pole teinud nõuetekohaselt," kirjutas Tehvandi valmimise eest vastutav Vürst e-kirjas. "Kõigi aktide alusel vastu võetud tööde eest oleme TMK Projekt OÜ-le arved viimase sendini tasunud."

Palvele anda asjast ka omapoolne versioon, vastas Vürst "Minu versioon on lihtne, ebakvaliteetse või tegemata jäetud töö eest me ei maksa ei Teie poolt nimetatud ettevõttele ega ka ühelegi teisele allhankijale - meie kliendid ei andestaks seda meile. Kui kellelgi oleks meile mõni tõsiseltvõetav etteheide, siis ta ei peaks seda tegema ajakirjanduse vahendusel."

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Külli KaljulindReporter-toimetaja Tel: 58 223 022
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474