14. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Falck jättis noorte muusikaürituse 5. Element turvamata

Turvafirma Falck loobus reedel, 12. mail, toimuma pidanud elektroonilise muusika festivali 5. Element turvamisest kaks päeva enne üritust, kuna korraldajad ei saanud linnalt ja politseilt peo jaoks luba.

Ürituse peakorraldaja Sander Sellini sõnul teatas Falck üritusest loobumisest paar tundi enne ürituse planeeritud algust reede õhtul, Falck aga väitis, et andis korraldajatele lõpliku eitava vastuse paar päeva varem, kui selgus, et politseilt ja linnalt festivali korraldamiseks luba ei antud, teatas Falck.

Falck tõi põhjuseks, et firma ei osuta teenust seaduserikkujatele. Lisaks leidis Falck, et ürituse reklaamimisel õhutati vaenu. Ürituse internetireklaamis oli hiljuti üleval plakat, kus oli nii eesti kui ka vene keeles kirjas: "5. Element ei kiida heaks Reformierakonna otsust fašismi vastu võidelnud ja langenud sõdurite meelrahu rikkumise kohta. Meil on häbi, et meie riigis võtavad poliitilised huvid võimu inimlikkuse põhitõdede üle."

Kuna üritust ilma turvafirmata pidada ei saanud, on korraldajad sunnitud tagasi ostma kõik eelmüügist müüdud kontserdipiletid. Kokku oli korraldajate sõnul ostetud enam kui paar tuhat piletit.

"Veel viimaste minutiteni tegelesime erinevate võimalustega, et näidata publikule vähemalt osaliselt neid artiste, kes tänaseks Tallinnasse on kokku tulnud. Kahjuks oleme sunnitud teatama, et ürituse toimumist ei õnnestunud mujale üle viia", rääkis Sander Sellin.

Ürituse ühe peakorraldaja Sander Sellini sõnul on teinud nad rohkem kui Tallinna linna avaliku korra eeskirjad ette näevad. "Teavitasime Tallinna linna ürituse toimunust ette enam kui 3 kuud, täiendavaid meetmeid on rakendatud turvakontrolliks. Lisaks omame kõiki ürituse toimumiseks vajalikke eellepingud Saku Suurhalli ning artistidega", selgitas Sellin.

"Falcki taganemine lepingust on nendesugusele suurettevõttele sobimatu ning vastutustundetu. Kaalume kindlasti kahjunõude esitamist turvafirmale Falck", lisas Sellin.

5. Element on Baltimaade ainus igakevadine elektroonilise muusika festival, kus osaleb enam kui paarkümmend DJd Inglismaalt, Saksamaalt, Hollandist, Taanist, Rootsist ning mujalt. Festival toimunuks tänavu juba neljandat aasta järjest. Eelmise aasta festivalikülastajate arv ulatus 5000ni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474