28. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hansapank võitis laenupakkumise korteriühistutele

Hansapank võitis Tallinna Elamumajandusameti korraldatud konkursi intressitoetusega laenude väljastamiseks ning pakub korteriühistutele laenu intressimääraga alates 3,327%, teatas pank.

Intressitoetusega seotud laenulepingute puhul sõltub intressimäär laenuperioodi pikkusest ja Tallinna linna kompensatsiooni suurusest: 3,327% on viieaastase laenulepingu intressimäär, kümneaastase lepingu puhul on intressimäär 4,317% ning viieteistaastase puhul 4,648% aastas. Need intressimäärad kehtivad fikseerituna esimeseks viieks aastaks, kui Tallinna linna toetus on 5% laenulepingu summast.

Hansapanga korterelamu laenu müügijuhi Janis Pugri sõnul tasub korteriühistul renoveerimisega alustada kohe. "Kulutused laenuintresside tasumisele on võrreldes ehitushindade kasvuga oluliselt madalamad. Renoveeritud elamus saab edukalt kokku hoida igakuiseid kulusid, suurima hinnavõidu annab kompleksne renoveerimine ja sellega saavutatav energiasääst. Kui lähiajal on plaanis korraldada korteriühistu üldkoosolek, oleks mõtekas kindlasti enne pangaga ühendust võtta ja laenuvõimalustega tutvuda.”

Hansapank sai Tallinna linnalt korteriühistute intressitoetuseks enda käsutusse suurima osa ehk 2 miljonit krooni. Selle arvelt saab soodusintressiga laene väljastada kuni 40 miljoni krooni ulatuses. Arvestades ühistu laenu keskmiseks suuruseks 1 miljon krooni, jätkub toetussummast umbes 40 korteriühistule. Tallinna linna 2007. aasta konkursi tingimuste järgi on intressitoetusega laenu maksimumsumma kuni 2 miljonit krooni, kuid see ei tähenda, et ühistu ei saaks Hansapangast taotleda laenu suuremas mahus.

Tallinna linn eraldab maksimaalse toetuse määra ehk 5% laenusummast nendele korteriühistutele, kus üle 90% korteriomanikest on tallinlased. Kui tallinlaste osakaal on alla 90%, siis on toetuse määr 3,5% laenusummast.

Hansapank pakub korteriühistutele Tallinna intressitoetusega laenu juba kuuendat aastat järjest.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474