28. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvaraturu odavlennufirmad koguvad tuure

Vastloodud veebipõhine kinnisvarafirma Koduleidja siseneb Eesti kinnisvaraturule uue kontseptsiooniga- vaikne ost, vaikne müük ja vaikne üür.

Konkurendid plaanitakse seljatada väikese vahendustasuga - 1,9% ning parema infotehnoloogilise lahenduse näol koduleheküljel.

"Koduleidja on nagu kinnisvaraturu odavlennufirma, mis kogub inimeste mõtteid ja soove ning viib ostu-ja müügihuvilised omavahel kokku," märkis Koduleidja juhataja Ott Kaal.

Uus veebiportaal Koduleidja alustas oma tegevust juba eelmise aasta oktoobris ning ühe omaniku Ott Kaalu sõnul on nende näol tegemist pigem maakleribürooga, kui lihtsalt portaaliga, mis plaanib kinnisvaraturul juurutada uue kontseptsiooni - vaikne müük.

Koduleidja veebilehel on ligi 9000 pilti Tallinna 11000st korter- ja ridaelamust, paarismajast ning ärihoonest.

"Oleme eelkõige ikkagi maakleribüroo. Kuid oleme veebi üles pildistanud kogu Tallinna linna. Sisuliselt liidame kaks valdkonda, kinnisvaravahenduse ja IT. Kuna maaklerid vabanevad suures osas tehingute otsimise tööst ja saavad keskenduda tehingute läbiviimisele, mahub ajaühikusse kokkuvõttes rohkem tehinguid - see võimaldab meil võtta vahendustasu vaid 1,9%, millele lisandub käibemaks," kommenteeris Kaal kinnisvarakaubamaja tööprintsiipe.

Uudne vaikse ostu kontseptsioon võimaldab inimestel osta kinnisvara seal, kus neile meeldib, märkides vaid leheküljel soovitud piirkonna, tänava või maja, jäädes ise siis sobivaid pakkumisi ootama. "Inimesed, kelle müügiotsus ei ole veel kindel, saavad samuti tasuta kuulutuse üles panna ja hinnapakkumisi ootama jääda. Ostuhuvi korral võib siis otsustada, kas müüa või mitte. Analoogiliselt sellele on võimalik üles panna vaiksed üürile võtmise ja üürile andmise kuulutused," kommenteeris Kaal.

Kaalu sõnul on hetkel Eestis kokku kuskil 10 tegevat kinnisvaraportaali, kaasaarvatud mõnede kinnisvarafirmade koduleheküljed. Suurimad neist on City24 ja KV.ee. "Koostöö teiste portaalidega on täiesti võimalik. Kuid me ei pea neid otseselt enda konkurendiks, sest meie näol on tegemist ikkagi bürooga, millel on lisaks ka portaal," märkis Kaal.

Koduleidja omanikud Ott Kaal, Meelis Nafthal ja Andres Hang on uude projekti paigutanud oma raha mitme miljoni jagu. "See on jah meie isiklik raha. Usume sellesse projekti ja oleme selle nimel palju tööd teinud," lisas Kaal.

Kinnisvarakaubamajas Koduleidja töötab hetkel 15 inimest. Käesoleva aasta lõpuks on ettevõttel plaan suurendada maaklerite arvu 30-le. 2008. aastaks töötab Koduleidjas ettevõtte plaanide kohaselt 43 inimest. 2007. aasta käibeks prognoosib uus firma ca 3 miljonit krooni, tulevaks aastaks aga ca 12 miljonit krooni.

Leheküljega on võimalik tutvuda siin!

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474