4. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara kasum enam kui kahekordistus esimeses kvartalis

Arco Vara konsolideeritud ja auditeerimata finantstulemuste andmetel ulatus kontserni konsolideeritud müügitulu 2007. aasta esimeses kvartalis 291,2 miljoni kroonini ja puhaskasum 69,1 miljoni kroonini, teatas firma.

Arco Vara kontserni võrreldav müügitulu samal perioodil aasta varem oli 100,7 miljonit krooni, seega müügitulu pea kolmekordistus (kasv 189%). Ettevõtte puhaskasum kasvas 27,1 miljonilt kroonilt 2006 aasta samal perioodil üle kahe korra 69,1 miljoni kroonini (kasv 155%).

Ettevõte avaldas kvartali finantstulemused paralleelselt teatega aktsiate esmasest avalikust pakkumisest ning taotlusest noteerida aktsiad Tallinna börsil.

Arco Vara finantsjuht Sulev Luiga ütles finantstulemusi kommenteerides, et juba varasemates ettevõtte poolt avalikustatud teadetes viidatud osad 2006. aastasse plaanitud müügid lükkusid 2007. aasta esimesesse kvartalisse, mistõttu müügitulu 2006 aastal tervikuna jäi stabiilseks ning käesoleva aasta I kvartalisse tekkis märkimisväärsem hüpe. “Vaatamata osaliselt müügitulude nihkest põhjustatud hüppest oli ettevõtte jaoks tegemist eduka kvartaliga ning valitud strateegia tõttu ei ole sektori üldisem stabiliseerumine Arco Vara grupi finantstulemusi negatiivselt kuidagi mõjutanud, pigem vastupidi,” ütles Luiga.

Konsolideeritud müügitulust suurima osa, 244,4 miljonit krooni moodustasid arendusdivisjoni tulud, ehitusdivisjoni müügitulu ulatus 18,2 miljoni kroonini ja teenindusdivisjoni müügitulud 28,5 miljoni kroonini. Arendusdivisjoni tuludest andsid suurima osa Kerese ärikinnistu müük Narvas, Kolde ja Kase arendusprojektid Tallinnas ning Ulmana Gatves kinnistu müük Riias.

Arco Vara AS 2007. aasta I kvartali täieliku aruandega saab tutvuda prospekti vahendusel, mis on kättesaadav Finantsinspektsiooni veebilehel (www.fi.ee), samuti ettevõtte koduleheküljel www.arcorealestate.com/investorile/finantsandmed.

Arco Vara AS on 1992. aastal Eestis asutatud Baltimaade juhtiv kinnisvaraettevõte, mille tegevus hõlmab nii kinnisvara vahendus-, arendus- kui ka ehitustegevust. Firmal on esindused 25 linnas Eestis, Lätis, Leedus, Ukrainas, Bulgaarias ja Rumeenias. Grupis ja selle ühisettevõtetes töötas esimese kvartali seisuga kokku 546 inimest. Arco Vara AS 2006. aasta auditeeritud konsolideeritud käive moodustas 484 miljonit krooni ning grupi puhaskasum 217 miljonit krooni.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474