6. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amnesty: tsensuur muudab internetti

Amnesty International hoiatas, et internet võib muutuda tundmatuseni, kui ei võeta ette midagi online-vabaduste erosiooni peatamiseks, kirjutas BBC News.

Hoiatus tuli enne Amnesty konverentsi, kus repressioonide all kannatanud esitavad oma seisukohad.

Interneti repressioonid on levinud organisatsiooni teatel mitmekümnesse valitusse. Muuhulgas süüdistas Amnesty International Google'it, Microsofti ja Yahoo' repressioonidele kaasa aitamises. Ettevõtted väidavad, et nad järgisid kohalikke seadusi.

Amnesty on mures, sest tsensuur kasvab. "Hiina internetimudel, mis lubab veebiavarustuses äri teha, kuid ei luba kõnevabadust, on muutumas järjest populaarsemaks. Võrreldes viie aasta taguse ajaga on kasvanud riikide arv, kes sulgevad lehekülgi ja arreteerivad blogijaid," ütles Amnesty kampaania juht Tim Hancock. "Kui me probleemiga ei tegele, võib internet tundmatuseni muutuda," lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474