7. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viva Elektroonika aetakse kaubanduskeskustest välja

Tallinna Järve Keskuse ja Pärnu Kaubamajaka omanikud on üles öelnud rendilepingud Viva Elektroonikaga, et sillutada teed Euronicsile ja ONOFFile, kuid juba märtsi lõpuks mõlemast keskusest välja kolima pidanud firma ei ole seda seni teinud ning taotleb kaitset kohtust.

Mõlemad kaubanduskeskused jõudsid veel enne rendilepingute ülesütlemist sõlmida samadele pindadele lepingud Viva konkurentidega – Tallinnas Euronicsi ja Pärnus ONOFFiga, kirjutas Eesti Ekspress.

Kuigi Viva Elektroonika advokaadi Meelis Pirni sõnul ei ole Viva lepingute tingimusi rikkunud ja pinna andmist konkurentidele võib käsitleda teadlikult Viva ärihuve kahjustavana, heidab Järve keskuse omanikfirma Silikaat jurist Luule Tarm Vivale ette mõningast üürimaksetega hilinemist ning ka keskuse maine kahjustamist.

Nimelt olevat Viva müüjad jooksnud mööda poodi ringi ebaviisakas riietuses, samuti on müügisaalis laotud kaupa liialt üksteise otsa.

Pärnu Kaubamajaka argumendid on sarnased, lisaks kaheldakse ka Viva maksevõimes ning keskuse omanikfirma Papiniidu Projekti juhatuse liige Evelin Kusman viitab ka Pärnu elanike õigustatud ootusele kvaliteetse teenuse ja laiema kaubavaliku osas.

Mõlemal juhul lõpetati lepingud seaduse kohaselt: Järvel oli rendileping tähtajatu ning seda võis lõpetada kolmekuulise etteteatamisega, Kaubamajakas viieaastane, mida sai lõpetada kuuekuulise etteteatamisega.

Kogu kemplus taanduvat justkui müügipindade rendihinnale, kuid Meelis Pirni sõnul pakkus Viva näiteks Pärnus välja rendihinna tõstmise ligi kahe kolmandiku võrra, mida Kaubamajakas ONOFFiga juba sõlmitud lepingu tõttu ei saanud vastu võtta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474