Autorid: Marge Ugezene, Pille Ivask • 9. jaanuar 2020

Määrits ja Samm lahkusid Kaarsilla Kinnisvara juhatusest

Toomas Määrits ja Tõnu Samm
Foto: Raul Mee, fotograaf
Järjekindlalt Äripäeva rikaste edetabeli teises sajas asuvad Toomas Määrits ja Tõnu Samm lahkusid Kaarsilla Kinnisvara juhatusest.

„Mõlema seisukoht on, et nad ei ole enam juhatuses ja ei soovi, et neid tülitataks,“ lausus esmalt ettevõtte tegevjuht Made Vares. Tema sõnul kaalusid Toomas Määrits ja Tõnu Samm aastaid Kaarsilla Kinnisvara juhatusest taandumist, kirjutab Äripäev. „Nad olid ettevõtte juhtimisest nagunii distantseerunud, mina olin aastaid tegevjuht,“ lisas Vares, kes on ettevõttes töötanud üle 20 aasta.

Määrits selgitas Äripäevale omalt poolt, et Vares on ettevõtet igapäevaselt mõnda aega juhtinud, seega otsustasid Määrits ja Samm, et on aeg juhtohjad üle anda.

Koht ja vara väärtus Rikaste TOPis

2019 128. koht 28,2 miljonit eurot

2018 118. koht 25,8 miljonit eurot

2017 127. koht 23 miljonit eurot

2016 139. koht 17,5 miljonit eurot

2015 158. koht 15,3 miljonit eurot

„Seda enam tingis selle käigu, et Made Vares on ennast nende aastatega tõestanud ja tema ambitsioonid on kõrgemad, kui tal on olnud siiani võimalus neid teostada,“ lausus Määrits. „Meie Tõnuga saame keskenduda ettevõtte strateegiliste otsuste tegemisele.“

Määrits lisas, et nii tema kui ka Samm tegelevad veel taastuvenergiafirmaga Eternalen OÜ.

Kaarsilla Kinnisvara müügitulu oli 2018. aastal ligi 6,7 miljonit eurot ja kasum 5,4 miljonit eurot.

Ta märkis, et eelmisel aastal käive ja kasum kasvasid ning kasv jätkub ka tänavu. Praegu on lõppemas Pärnu Decora ja Tartus Eerika äripargi teise hoone ehitamine, mõlemad valmivad varakevadel, samuti on Kaarsilla Kinnisvaral plaanis alustada mitme äri- ja tootmishoone ehitamisega. Läinud aastal ostis ettevõte Tartu ümbruses ka mitmeid kinnistuid üüriprojektide jaoks.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474