15. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kopso: korterite hinnalangus on ajutine

1Partner Kinnisvara hinnangul on korterite hinnalangus ajutine.

"Hetkel on Pirita linnaosas kahetoaliste müügikorterite ülepakkumine," ütles 1Partner Kinnisvarabüroo atesteeritud maakler Maria Kopso, et hinnalangus on tingitud omanike soovist lõpuks oma korter maha müüa.

"Prognoosin, et hiljemalt aasta jooksul hinnalangus peatub ja hinnad jäävad stabiilsele tasemele," märkis Kopso põhjendusega, et Pirita on traditsiooniliselt eramajade piirkond ning vastavalt linnaosa üldplaneeringule on seal kortermaju lubatud ehitada ainult Mähe endise aiandi piirkonnas, kus ehitab TTP ja mis on sisuliselt valmis.

Maakleri sõnul uute kortermajade jaoks Pirital rohkem ruumi ei ole. Teised arendajad üritavad küll Kloostrimetsas uute kortermajade detailplaneeringuid läbi suruda, kuid tänu kohalike elanike ja Pirita Seltsi aktiivsele tegevusele see väga lihtsalt ei lähe.

"Seega tekib mingi hetk korterite müügiturul taas defitsiit, sest Pirita onja jääb hinnatud elukeskkonnaks," möönis Kopso.

Kesklinnas aga valitseb 2-toaliste müügikorterite ülepakkumine. "Valik on suur ja ostjaid vähevõitu," tunnistas ta, et sellest on tingitud ka hindade langus.

Kopso arvas, et paljud müügikorterid on ülehinnatud, sest müüjad elavad oma mõtetes endiselt aastas 2005, kui osteti ära praktiliselt iga heas seisukorras korter.

Samas korterite hinnalangus ei ole üldine. On ka erandeid, kus uues

majas ostetakse ära kõrge ruutmeetrihinnaga korter. "Meie kinnisvarabüroo poolt vahendatud müügitehingu märtsis Koidu tn 20 uues majas, kus kahetoalise korterit ruutmeetrihind 45900 krooni," tõi Kopso näiteks.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474