2. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Uus Maa: maja ostuks varu vähemalt neli miljonit krooni

Eramajade ja kruntide turg on ka teisel kvartalil suhteliselt rahulik. Väljakujunenud eramupiirkondades paiknevate eramute hinnad Tallinnas algavad 4 miljonist kroonist, selgus Uus Maa II kvartali kinnisvaraturuülevaatest.

Eramajade ja kruntide turg on ka teisel kvartalil suhteliselt rahulik. Pakkumine on suur ning hindades on võimalik tingida. Väljakujunenud eramupiirkondades paiknevate eramute hinnad Tallinnas algavad 4 miljonist kroonist, Tallinna lähipiirkondades 3 miljonist kroonist. Eramukruntide hinnad Tallinna hinnatumates piirkondades Pirital, Kakumäel ja Nõmmel algavad 2,5 miljonist kroonist, lähipiirkondade kruntide hinnad aga 1,2 miljonist kroonist.

Ostjate jaoks on olukord kujunemas paremaks. Paljud uued arenduspiirkonnad saavad valmis - ümbruskond on heakorrastatud ning majad valmis sissekolimiseks. Samuti karmistavad vallad ja omavalitsused eramupiirkondade rajamise tingimusi, mis tagab tulevastele elanikele läbimõeldud ja hästitoimiva elupiirkonna.

Väga suur nõudlus on kevaditi maakodude ja suvilate järele. Maakodusid otsitakse nii Harjumaale kui ka väljapoole selle piire. Suurenenud huvi on eelkõige elamiskõlblike või heas seisukorras hoonete vastu. Maakodude puhul hinnatakse enim privaatsust ning looduskaunist asukohta. Merelähedus, kõrghaljastus, jõgi või oja suurendavad oluliselt maakodu atraktiivsust.

Suvilaid ostetakse nii suvel ja nädalalõppudel kasutamiseks kui ka plaaniga ehitada see hiljem ümber aastaringseks elamiseks. Suvilate hinnad Tallinna lähipiirkonnas algavad 1 miljonist kroonist, sama hinnaga võib Tallinnast eemal leida ka maamaju. Hea asukoha ja rohkete lisaväärtustega maakodude või suvemajade seisukorra parandamisse ollakse vajadusel nõus ka investeerima. Selleks ostetakse remontivajav, kuid hea asukohaga vanem maja, mis oma käe järgi renoveeritakse ja viimistletakse.

Üha määravamaks saab kinnistute ostunõudluse puhul asukoht. Inimesed hindavad kõrghaljastust, veekogude lähedust ning väljakujunenud elukeskkonda ja infrastruktuuri.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474