30. juuli 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Narva-Jõesuu nõuab Vähi firmalt miljonikroonist trahvi

Narva-Jõesuu esitab Tiit Vähi firmale miljonikroonise trahvinõude kuurortlinna südames asuva 19. sajandi arhitektuurimälestise – kuursaali – varemete taastamiskorda sätestava lepingu täitmata jätmise eest, kirjutas Põhjarannik.

Narva-Jõesuu linnavalitsus valmistab ette Navescole, Tiit Vähi juhitud firmale, kirja meeldetuletusega lepingu kohustuste täitmise ning võimalike sanktsioonide kohta. Linn on valmis üles seadma trahvi suuruses üks miljon krooni.

2006. aasta alguses müüs Narva-Jõesuu osaühingule Navesco tol ajal veel vallasvarana kirjas olnud kesklinnas asuva kuursaali hoone. Ärimehed – nende hulgas ka Tiit Vähi – teatasid siis, et pärast taastamist saab hoonest kuurortlinna tähtsaim turismimagnet. Nagu sõjaeelsetel aastatel, pidi see koondama kultuurse meelelahutuse valikut ning nii kohalikele kui ka turistidele mõeldud teenuseid.

Sõlmitud ostu-müügileping kirjeldab etapphaaval nii tähtajaliselt kui rahaliselt kõiki kuursaali ja sellega külgneva territooriumi rekonstruktsioonitöid. 5 aastaks planeeritud investeeringute kogusumma peab ulatuma 50 miljoni kroonini. Etapphaaval on sätestatud ka võimalikud trahvid. Siiski kavatseb linnavalitsus praegusel hetkel ettevõtet trahvida nende lepingutingimuste täitmata jätmise eest, mis pole otseselt investeeringutega seotud.

"Hoone omanikena olid nad kohustatud kahe kuu jooksul pärast erastamist ja hoone registrisse kandmist vormistama maale hüpoteegi, mis oleks taganud investeerimiskohustuste täitmise," rääkis Põhjarannikule Narva-Jõesuu linnapea Andres Noormägi, kelle andmeil oli hoone registrisse kantud juba märtsis, ent hüpoteek on siiamaani vormistamata.

"Eelmisel aastal tegid nad maa väljaostmisega seotud investeeringuid summas enam kui miljon krooni. Sellel aastal on nende kohutused juba viie miljoni ligi. Kui investeeringud jäävad tegemata, siis on meil järgmise aasta alguses uuesti võimalus trahvinõuet esitada," selgitab Noormägi, täpsustades, et sellel aastal näeb leping ette hoone ja heakorra projekti esitamist. "Kontrolli tähtaeg ei ole veel aegunud," rõhutab linnapea, "võimalik, et ka see töö on neil veel käsil..."

Sündmuste arengut valvsalt jälgiv Tiit Vähi ütles eile Põhjarannikule, et kuursaali hoone projekt on juba olemas, ent ehituse alustamiseks on vajalik omavalitsusepoolne detailplaneeringu kinnitamine.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474