17. august 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Falck: aripaev.ee avaldab laimu

AS Falck Eesti lükkab ümber aripaev.ee venekeelse sõsarveebi dv.ee ajakirjaniku Leonid Zatsarnõi artiklis esitatud väited ebaausatest turvatöötajatest.

"Väide, et Falcki turvatöötajad sokutavad kassalindile kaupa, mille ostja pahaaimamatult kotti paneb ja end seejärel vargaks laseb tembeldada, on laim," teatas Falcki avalike suhete direktor Andres Lember.

Ta lisas, et Falck teostab oma töötajate üle tõhusat igapäevast sisekontrolli, turvatöötajate tööd jälgivad ka kaupluste esindajad, ning siiani ei ole olnud alust ühtki töötajat aripaev.ee-s kirjeldatud ebaausas käitumises kahtlustada. Falck annab politseile üle mitu tuhat kauplusevarast aastas. Politseile üleandmisega kaasnevad kindlad protseduurid, mille käigus esitatakse ka vargust tõendavad materjalid. Vargust tõendavate materjalide hulgas on reeglina ka turvakaamerate salvestused, mis kassade juures jäädvustavad ka turvatöötaja liikumised ja käitumise. Ka see välistab aripaev.ee-s kirjeldatud ebaausa käitumise, sest politseile valeandmeid esitades satuks turvatöötaja ise uurimise objektiks.

"On äärmiselt kahetsusväärne, et aripaev.ee avaldab kergekäeliselt ja fakte kontrollimata laimavaid kuulujutte. Ajakirjanik on toetud oma artiklis anonüümsele väidetavale endisele Falcki töötajale. Kahjuks ei järginud ajakirjanik head tava ega küsinud laimavate süüdistuste kohta Falckilt kommentaari. Aripaev.ee ajakirjanik Leonid Zatsarnõi esitas kolmapäeval Falckile küsimusi turvatöötajate palga kohta, selgitades, et kirjutab artiklit palkadest, ütles Lember.

Neljapäeval pärast tööpäeva lõppu kell 17.14 aripaev.ee-s avaldatud artiklist aga selgub Lemberi sõnul, et seda selgitust andes ajakirjanik valetas.

"Ajakirjanik esitas Falckile ka küsimuse, kas turvatöötajatele makstakse iga varga tabamise eest preemiat. Kahetsusväärselt on Leonid Zatsarnõi ka selle küsimuse vastust avaldades Falcki infojuhti Katrin Paasi ebatäpselt ja mõtet moonutades parafraseerinud," ütles Lember.

"Juhul kui aripaev.ee jääb oma seisukoha juurde, ootab Falck aripaev.ee-lt faktilist ja argumenteeritud tõestust avaldatud süüdistuste kohta. Vastasel korral ootab Falck aripaev.ee-lt avalikku vabandamist ja artiklis esitatud süüdistuste ümberlükkamist, teatas Lember.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474