12. september 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Q Vara müüb kaks Bulgaaria kinnistut 94 miljoni krooniga

Täna, 12. septembril 2007 sõlmis Q Vara kokkuleppe, mille kohaselt müüb Q Vara AS oma 60% suuruse osaluse Bulgaaria ettevõttes EOOD Q Delta. Tehingu maksumus on 6 miljonit eurot (94 miljonit krooni).

Vastavalt täna sõlmitud kokkuleppele müüb Q Vara AS oma 60% suuruse osaluse Bulgaaria ettevõttes EOOD Q Delta hinnaga 6 miljonit eurot, millest ostja tasus 200 tuhande euro suuruse sissemakse. Ülejäänud summa tasutakse peale lõpliku ostu-müügi lepingu allkirjastamist. Kokkulepe kohaselt on osapooltel kavas jõuda lõpliku ostu-müügi lepinguni 25. oktoobriks 2007. Osaluse ostja on samas ettevõttes hetkel 40% suurust osalust omav OOD Delta Imoti.

EOOD Q Delta on Q Vara AS tütarettevõte, mis omab Sofias kahte kinnistut (kokku 10 950 ruutmeetrit). Q Vara omandas osaluse EOOD-s Q Delta 2006. aasta augustis 3 miljoni euro eest. Alates investeeringu tegemisest on projektiga seotud kulusid tehtud 130 tuhande euro ulatuses, mille tulemusena kujunes projekti investeeritud kapitali aastaseks tootluseks 92%.

Q Vara juhi, Meelis Šokmani sõnul on käesolev tehing järjekordne samm Q Vara Grupi efektiivsuse ja likviidsuse tõstmisel. Kavas on realiseerida veel 1-2 kinnistut ning optimeerida grupi tegevuskulusid 15-20 miljoni krooni võrra aastas.

"Ettevõte keskendub olemasolevate projektide arendamisele ning jätkab investeeringuid uutesse tulusatesse projektidesse Baltikumis ja Bulgaarias ning soodsate investeerimisvõimaluste korral ka uutel turgudel," lisas ta.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474