2. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Tallinn ei anna Viru Pojale ehitusluba

Tallinna linnavalitsus kavatseb Viru väljak 4 kinnistule ehituskeelu kehtestada ning teha linnavolikogule ettepaneku Viru väljaku detailplaneering Viru hotelli juurdeehituse osas kehtetuks tunnistada.

Linnavalitsus kehtestab Viru väljak 4 kinnistule ehituskeelu kuni Viru väljaku detailplaneeringu osaliselt kehtetuks tunnistamise küsimuses otsuse tegemiseni ning teeb ühtlasi linnavolikogule ettepaneku tunnistada 6. mail 1999 kehtestatud Viru väljaku detailplaneering selles osas, mis näeb ette Viru väljak 4 kinnistu täiendava hoonestamise kuni 17-korruselise juurdeehitusega, kehtetuks.

Detailplaneeringu osaliselt kehtetuks tunnistamist Viru hotellile 17-korruselise juurdeehituse osas on toetanud erinevad ametiasutused (sh Tallinna kesklinna valitsus, Rahvusvaheline Mälestiste ja Kultuuriväärtuslike Paikade Nõukogu ICOMOS, muinsuskaitseamet, Tallinna kultuuriväärtuste amet, Tallinna keskkonnaamet jt), samuti on paljud üldsuse esindajad pidanud kavandatud juurdeehitust Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, Viru hotelli hoone ja riikliku looduskaitse alla võetud Tammsaare pargi vahele sobimatuks ja avalikke huve riivavaks.

Linnavalitus põhjendab detailplaneeringu osalise kehtetuks tunnistamise vajadust sellega, et kehtestatud detailplaneering on vastuolus avalike huvidega ega taga võimalikult paljude ühiskonnaliikmete huve ja vajadusi arvestavaid tingimusi ning avalik huvi detailplaneeringu osaliseks kehtetuks tunnistamiseks kaalub üles kinnistu omanike usalduse detailplaneeringu senisel kujul kehtima jäämise suhtes.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474