11. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lasnamäe 160 miljoni kroonine ärimaja saab nurgakivi

Täna saab nurgakivi Lasnamäe südamesse kerkiv esimene ärimaja, mille valmimine läheb maksma ligikaudu 160 miljonit krooni.

Hoone arendajaks on AS Fakto ja ehitajaks AS NCC Ehitus, ärimaja valmib 2008. a septembriks. Ärihoone kõik pinnad müüakse klientidele, mitte ei rendita nagu tavapäraselt kombeks on, teatas NCC Ehitus.

Ärimaja 7200 ruutmeetril ja viiel korrusel hakkab paiknema 26 erinevat kaubandus- ja büroopinda, ühes neist ehitab AS Fakto enda otstarbeks välja sõiduautode müügisalongi.

Lasnamäe Ärimaja paikneb Peterburi tee ja Osmussaare tee vahelisel alal vahetult valmiva Lasnamäe Tööstuspargi ja rajamisel oleva Tallink City kõrval. Piirkond on tervikliku infrastruktuuriga, siit on hea ühendus läbi Lasnamäe kanali kesklinnaga, läbi Smuuli tee pikenduse ja Tallinna Ringtee olulisemate Tallinna ümbritsevate liiklussõlmedega.

AS Fakto juhatuse esimehe Raul Kastani sõnul on Lasnamäe Ärimaja puhul tegemist parima lahendusega eelkõige nende jaoks, kes otsivad kontorit linnast veidi eemal. Ärihoonete klientideks oodatakse eelkõige väike-ja keskmise suurusega ettevõtted, kes otsivad mugavat pinda ning kes soovivad pikaajalise rendikoormuse asemel investeerida ning soetada isiklik pind oma ettevõttele. Usun et pindade väljaostmine Tallinna ühes kiiremini arenevas piirkonnas saab olema meie tulevastele klientidele tasuv investeering.

"Saame täiel määral kasutada NCC kui kinnisvaraarendaja kogemusi projekti elluviimisel, " kommenteeris NCC Ehitus ASi juhatuse esimees Toomas Aak.

AS Fakto 2006.a. käive oli kokku 1 041,9 milj krooni ja kokku müüsid kontserni kuuluvad ettevõtted Baltikumis 2 820 uut Nissani, Fiati, Alfa Romeo ja Iveco sõidukit.

AS NCC Ehitus on Skandinaavia ühe suurima ehituskontserni NCC AB tütarettevõte, mis on Eesti turul tegutsenud 11 aastat. 60% NCC Ehituse kogumahust moodustab elamuehitus. Tammeõue ja Vana-Kuuli elamu-rajoonidesse on kodu leidnud üle 600 pere, alustatud on Rabaküla ja Pärnaõue projektidega. NCC Ehituse 2006. aasta käive oli 436 miljonit krooni, kasvades aastaga 63%.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474