17. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eksperdid kuulutasid ERMi projekti kõlbmatuks

Eile õhtupoolikuks oli Tallinnas plaanitud Eesti Rahva Muuseumi direktori Krista Aru kohtumine ERMi uue muuseumihoone arhitektidega, et arutada edasist tegevust olukorras, kus eksperdid on projekti praeguse lahenduse kõlbmatuks kuulutanud.

Aru ütles, et viimati esitatud projekti insenertehnilist lahendust hinnanud eksperdid soovitasid muuta maja kandekonstruktsiooni, samuti katuse lahendust ja nende meelest on ka liialt suur osa majast paigutatud maa alla, kirjutas Tartu Postimees.

See toob kaasa väga mahukaid pinnasetöid ja lisakulusid hüdroisolatsiooni rajamisel ja drenaaži ehitamisel, sest kohati jääb keldrikorruse põrand allapoole põhjavee taset. Kõik kokku viiks ehitushinna liiga kõrgeks, et hoone ehitamine teoks võiks saada.

Insenertehnilisele lahendusele hinnangu andnud Eesti ekspertidest koosneva komisjoni juht oli ehituskonsultant Tiit Masso, komisjoni kuulusid veel Tallinna Tehnikaülikooli ja Helsingi Ülikooli õppejõud Kalju Loorits, Valdo Jaaniso, Targo Kalamees ja Jarek Kurnitski.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474