26. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arendajad loodavad Volta kvartali valmis saada 2014. aastaks

Täna kuulutati välja Volta kvartali arhitektuurikonkursi võitja, arendajate kava kohaselt peaks kvartal valmima 2014. aastal.

Volta kvartali arhitektuurikonkursi võitis Soome arhitektuuribüroo AW2 Arkkitehtit, teatasid Koger Kinnisvara ja Volta.

„Võidutöö tugevus on sobivus linnaosa miljööga ning terviklikkus. Elamukvartali hooned on paigutatud kurviliselt, mis tagavad ülemistele korrustele võimalikult palju vaadet. Meeldivaks ühenduslüliks on elamu- ja ärikvartali vahelise ühenduskäigu idee,“ võttis žürii argumendid kokku žürii liige, Eesti Arhitektide Liidu aseesimees Indrek Allmann.

“Meie lahenduse põhikontseptsioon oli hoida liiklus kvartali servas ning jätta ala süda inimestele ja loodusele. Kvartali keskele kavandasime pargi ning jalakäijate tänava, mis ühendab elumaju lasteaia, spordikeskuse ja ärikvartaliga. Autovaba ruum annab inimestele mõnusa keskkonna ja on ühtlasi laste jaoks turvaline,” selgitas AW2 Arkkitehtit juht Matti Anttila.

Konkursi võitjaga sõlmitakse projekteerimise leping. Arendajad kavandavad Volta kvartali detailplaneeringu koostamiseks kaks aastat ning ehituseks viis aastat. Seega peaks kvartal valmima 2014. aastal.

Arhitektuurilahendusi hindas žürii koosseisus: Aivar Reivik ja Olari Vaarmann AS Voltast, Andres Koger AS Koger Partneritest, Tallinna abilinnapea Taavi Aas, Endrik Mänd ja Arvo Rikkinen Tallinna linnaplaneerimise ametist, Põhja linnaosavanema asetäitja Jüri Jõgeva, Ülar Mark ja Indrek Allmann Eesti Arhitektide Liidust, arhitektuuriajaloolane Mart Kalm ja arhitekt Igor Volkov.

AS Volta ja AS Koger Partnerid korraldasid ligi üheksa hektari suurusele Volta kvartalile (Tööstuse 47) sobiva arhitektuurilahenduse leidmiseks rahvusvahelise konkursi, kuhu kutsuti osalema viis arhitektuuribürood. Arhitektuuribüroodele esitatud lähteülesanne oli esitada terviklikult läbimõeldud elu ja ärikeskkond, kus põhimahus on korterelamud, mille juures asuksid laste mänguväljakud, üldkasutatav allee, parkimismajad, lasteaed ja üks kinnistu kaubanduskeskusele.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474