26. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viru hotelli omanikud ja linnavalitsus otsivad ühist keelt

Uus Viru esindajatega kohtunud abilinnapea Taavi Aasa sõnul otsustati saamata jäävale ehitisele audiitorhinnang tellida.

"Selle objektiivse hinnangu põhjal saame leida mõlemaid osapooli rahuldava lahenduse," ütles Aas. "Tundub, et mõlemad osapooled on huvitatud olukorra rahumeelselt, kokkuleppe teel lahendamisest."

Tallinna linnavalitsus kehtestas Viru väljak 4 kinnistule ehituskeelu ning on teinud linnavolikogule ettepaneku Viru väljaku detailplaneering Viru hotelli juurdeehituse osas kehtetuks tunnistada, teatas Tallinna pressiteenistus.

Viru väljaku detailplaneering näeb ette Viru väljak 4 kinnistu täiendava hoonestamise kuni 17-korruselise juurdeehitusega. Selles osas detailplaneeringu kehtetuks tunnistamist on toetanud erinevad ametiasutused (sh Tallinna kesklinna balitsus, rahvusvaheline mälestiste ja kultuuriväärtuslike paikade nõukogu ICOMOS, muinsuskaitseamet, Tallinna kultuuriväärtuste amet, Tallinna keskkonnaamet jt), samuti on paljud üldsuse esindajad pidanud kavandatud juurdeehitust Tallinna vanalinna muinsuskaitseala kaitsevööndisse, Viru hotelli hoone ja riikliku looduskaitse alla võetud Tammsaare pargi vahele sobimatuks ja avalikke huve riivavaks.

Linnapea Edgar Savisaare sõnul annab Viru hotellile juurdeehituse rajamisele antud keskkonnamõju hinnang selge sõnumi, et selle ehitamine kahjustaks igal juhul kaitsealust Tammsaare parki ning seega ei saa selle ehitamist lubada.

Samas Taani ja Soome keskkonnauuringute ettevõtted KHR arkitekter ja Ramboll Finland ei näe Viru laienduses ohtu Tammsaare pargile ega Tallinna keskkonnale.

„Saamaks neutraalset hinnangut Tallinna Linnavalitsuse tellitud ja kinnimakstud mõjuuuringule tellisime analoogse uuringu rahvusvahelistelt ekspertidelt,” teatas Pontos OY direktor Yrjö Vanhanen. Raportis leitakse, et arvestades Tammsaare pargi igapäevast ülerahvastatust, on pargi taimestiku praegune olukord üsna hea.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474