17. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Hiina kinnisvaraturg kuumeneb üle

Hiina elamuturu rekordiline hinnatõus meelitab investoreid, kuid teeb valitsuse murelikuks, sest tavainimeste ostujõud elamispinna hankimist ei võimalda.

Kuigi Hiina valitsus on püüdnud kinnisvaraturgu rahustada, tõusid elamuturul oktoobrikuus hinnad keskmiselt rekordilise 9,5 protsendi võrra, kusjuures kõige suurem hinnatõus ulatus 19,9 protsendini, vahendas postimees.ee.

Hinnatõus on seotud Hiina kiiresti kasvava majandusega. Rahakad hiinlased paigaldavad meeleldi raha kinnisvaraturule ning ostavad üles kortereid, mis seejärel üüritakse välja või jäetakse esialgu tühjalt seisma.

Paljud omanikud loodavad ka tublisti teenida korterite väljaüürimisega olümpiamängude ajal.

Ülekuumenenud kinnisvaraturg on samas andnud riigile ka terve rea uusi miljardäre. Hetkel on Hiina rikkaim inimene 26-aastane naine Yang Huijan.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474