23. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Vladimir Juškin: Venemaa relvastuses tekib puudujääk

Balti Vene Uuringute Keskuse direktor Vladimir Juškin ütles konverentsil „Kuhu liigub Venemaa?“, et Venemaa relvajõudude sõjalise valmisoleku ja sõjatööstuse olukord liigub puudujäägi suunas.

„Viimase viieteistkümne aasta jooksul on Venemaa sõjalaevastikku finantseeritud kõigest 10-12 protsendi ulatuses vajalikust,“ märkis Juškin. „Venemaa vajab 40 diisellaeva, sh 12 neljanda põlvkonna allveelaeva. Ehitatud on vaid üks allveelaev, kuid kaebused ebakvaliteedilise töö üle ei võimalda laeva mereväele juba kolmandat aastat üle anda,“ rääkis Juškin.

„Venemaa sõjandusekspertide hinnangul on üksnes 20% relvajõudude tehnikast kaasaegne. Aastaks 2015. peaks sõjaväe relvastusest 45% olema kaasaegne, kui aastane ümberrelvastamise tempo püsib 5% tasemel,“ ütles ta.

„Eksperdid arvavad, et 2013. aastaks langeb vanast, veel nõukogude ajal toodetud relvastusest peaaegu täielikult rivist välja 80%, vaatamata remondile ja moderniseerimisele,“ ütles uuringukeskuse juht. „Niisiis tekib Venemaa relvastuses puudujääk,“ tõdes Juškin.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474