24. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Sakala keskuse lammutus paiskas õhku vähitekitajaid

Ehkki Sakala keskus sisaldas asbesti, mille tolm võib soodustada kopsuvähi teket, ei kasutatud hoone lammutamisel ettevaatusabinõusid.

Tallinna ja Harjumaa tööinspektsiooni juhataja Jaan Kiviall ähvardas kevadel lammutajafirmale Lustrum asbesti lammutamise nõuete eiramise eest ettekirjutuse teha, kirjutas Postimees. "Lustrum oli väga veendunud ja väitis, et seal ei olnud asbesti, et nemad on kontrollinud." selgitas Kiviall miks ta ettekirjutust siiski ei teinud.

Riigiarhiivis säilitatavad Sakala keskuse ehitusjoonised ja muud dokumendid näitavad, et asbesti kasutati selle hoone ehitusel vähemalt nende maa-aluste elektrikaablite isoleerimiseks, millega vool majja juhiti. Samuti on kasutatud materjalide spetsifikatsioonis märgitud asbestnööri, mida kasutati tihendina.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474