27. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kaubamaja: suhtume lapstööjõu kasutamisse tõsiselt

Tallinna Kaubamaja müügi-ja turundusdirektori Enn Pareli sõnul hetkel Kaubamaja Kreenholmi toodangu turustamise suhtes seisukohta ei võta, kuid lapstööjõudu kasutavasse ettevõttesse suhtuvad nad väga tõsiselt.

„Ma arvan, et ootaks ära Kreenholmi poolse avalduse, ei tahaks kuulujuttude põhjal otsustada,“ kommenteeris Parel nädalavahetusel Soomes lahvatanud skandaali, mille käigus avalikustas Rootsi telekanal SVT dokumentaalfilm kaadrid Usbekistanist, kus lapsed saagikorjamise ajaks tavaliselt koolist ära tulevad ja tööd teevad.

„Kui see kindlaks osutub, siis kaalume,“ jäi Parel antud hetkel Kreenholmi toodangu lettidelt ärakorjamise suhtes ootavale seisukohale.

Kindlasti ei kiida Tallinna Kaubamaja Pareli sõnade kohaselt laste töölepanekut heaks. Turundusdirektor rääkis, et tegelikult on aina olulisem jälgida kaupade sisseostmisel, et nende tootmisel ei oleks kasutatud lapstööjõudu.

Väga suur osa Kaubamaja müüdavast on Pareli sõnul deklareeritud organisatsioonides, millega kinnitatakse tootmisele esitatavate üldtunnustatud tingimuste täitmist.

Veel rääkis Parel, et näiteks kaubanduskett H M kirjutab hankelepingutesse, et tootmisel ei tohi kasutada lapstööjõudu ning kui seda ikkagi tehakse, siis vastutab tarnija. Parel lisas, et Kaubamaja hankelepingutes sellist tingimust pole.

Tallinna Kaubamaja kontserni kuuluvad Tallinna Kaubamaja AS, Tartu Kaubamaja AS, AS A-Selver, Selver Latvia SIA, Tallinna Kaubamaja Kinnisvara AS, Tartu Kaubamaja Kinnisvara OÜ, TKM Latvia SIA, Kia Auto AS, OÜ Ülemiste Autokeskus, OptiGroup Invest OÜ, Kia Auto UAB, Rävala Parkla AS ning uute ettevõtetena TKM Beauty OÜ ja TKM Beauty Eesti OÜ.

Tallinna Kaubamaja kontserni 2006. aasta netokäive oli 4,2 miljardit krooni. Kontsernis oli eelmise aasta lõpu seisuga ligi 2950 töötajat. Ettevõtte aktsiad on alates 1996. aastast noteeritud Tallinna Väärtpaberibörsil.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474