28. november 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsungi räsib altkäemaksuskandaal

Eile kukkusid 15 Lõuna-Korea börsil noteeritud Samsungi konglomeraati kuluvast ettevõttest 13 aktsiad, kaasa arvatud tuntuima, Samsung Electronic väärtpaber.

President Roh Moo-hyun kirjutas alla seadusele, mis käivitab kogu gruppi hõlmava altkäemaksu- ja maksupettuse süüdistuse uurimist, kirjutab The Wall Street Journal. Uurimine koos veel ühega, mis algatati kuu aega tagasi võib analüütikute hinnangul kesta kuid.

Lisaks altkäemaksuskandaalile teatas ettevõtte investorsuhete juht Chu Woosik eile toimunud kohtumisel investoritega, et järgmisel aastal ei kavatseta suurendada kapitalimahutusi mikrokiipide tootmises. „Meil pole kavatsust turgu võimsusega üle ujutada,” lausus Chu. Sel aastal on kiipide hinnad kukkunud rohkem kui tavaliselt, sest ettevõtted on suurendanud liiga palju võimsusi.

Samsung Group koosneb 15 börsil noteeritud ettevõttest, millele lisandub veel 40 väiksemat tütarettevõtet. Gruppi juhib Samsungi asutaja poeg Lee Kun-hee, kes on ka Lõuna-Korea rikkaim inimene.

Võrreldes juuli algusega on Samsun Electronicsi aktsia hind langenud enam kui viiendiku võrra.

Teise tuntud Lõuna-Korea ettevõtte, Hyundai Motori juht Chung Mong-Koo mõisteti veebruaris altkäemaksu andmises kolmeks aastaks vangi. Tõsi, ülemkohus asendas selle septembris ühiskondlikult kasuliku tööga, sest vanglakaristus avaldab liiga suurt mõju riigi majandusele.

Autor: Haldusuudised.ee

Jaga lugu
Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Helen RootsKinnisvarauudised.ee juhtTel: 55 988 223
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474